Budownictwo i architektura : Isover Multi-Comfort House Wniosek / Evgeni Leonov Architekci

Dzięki uprzejmości Evgeni Leonov Architects Z wyzwaniem stworzenia regeneracji i rozwoju społeczności w Trentine Basin, Nottingham, w Wielkiej Brytanii, która spełnia wymagania domów pasywnych, pierwsza wygrana propozycja konkursu Isover Multi-Comfort House skupia się na minimalizacji współczynnika A / V z budynku.
Zaprojektowany przez Evgeni Leonov Architects, kształt jaja jest inspiracją dla tego projektu, ponieważ jajko jest znane jako jedna z najbardziej energooszczędnych form natury.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
W obecnej sytuacji gospodarczej miasta nie są już w stanie rozwijać się tak, jak kiedyś, zwłaszcza w zakresie regeneracji niewykorzystywanych obszarów przemysłowych, które stają się coraz bardziej poszukiwane z powodu braku mieszkań i infrastruktury.
Mimo że znajdują się w pobliżu, reprezentują rozłączone obszary od centrów miast.
Biorąc pod uwagę, że rozbudowa miasta i duże schematy rewitalizacji pozostają niezrealizowanymi planami zagospodarowania przestrzennego ze względu na brak środków publicznych i brak zachęty do inicjatyw prywatnych, obecnie wyzwaniem jest opracowanie systemów, które mogłyby spowodować progresywną regenerację w harmonii z istniejącymi strukturami miejskimi.
Dzięki uprzejmości Evgeni Leonov Architekci Z punktu widzenia ochrony środowiska, duża ilość infrastruktury i wielu budynków, które mogły zostać przyjęte i ponownie wykorzystane, zostały zniszczone.
Zniszczenie dziedzictwa i pamięci, koszt środowiskowy świadomego rozbiórki oraz skala, szybkość wznoszenia i brutalność nowych są w większości przypadków zbyt duże, by społeczności mogły je wchłonąć.
Dlatego coraz ważniejsze stają się rewitalizujące fragmenty miasta, które wymagają naprawy, które wymagają uzdrowienia dzięki uprzejmości Evgeni Leonov Architects.
Minimalna powierzchnia zewnętrzna oznacza minimalne straty ciepła.
Kształt jajka jest inspiracją do tego projektu.
Jak wiadomo, jajko jest jedną z najbardziej energooszczędnych form natury.
Aby stosunek A / V był minimalny, zablokowaliśmy domy razem, połączone ściany, wybieraliśmy efektywne wymiary, usuwaliśmy narożniki, wykorzystując kształt jajka w sekcji i przyjęty formularz do strony.
Rezultatem jest dwukrotny spadek stosunku A / V (0,39).
Materiały Isover użyte we wniosku pozwalają spełnić standardy domu pasywnego.
roczne zapotrzebowanie ciepła na budynek wynosi jedynie 3,33 kWh / m2.
Dzięki uprzejmości Evgeni Leonov Architekci Kolejną cechą wniosku jest projekt zrównoważonego sąsiedztwa.
Rdzeń społeczności lokalnej jest planowany w centrum rozwoju.
Rdzeń jest wspólną przestrzenią rekreacyjną dla wszystkich ludzi mieszkających w sąsiedztwie.
Wspólny plac zabaw, basen, ogród i wspólny podziemny parking to opłacalne rozwiązanie, a także miejsce do komunikacji i socjalizacji między sąsiadami.
Dzięki uprzejmości Evgeni Leonov Architects Zrównoważone korzyści dla społeczności: brak samochodów w bloku, wspólny podziemny parking z wspólnym wejściem, wspólne możliwości rekreacji.
basen, ogród, plac zabaw, zrównoważone środowisko dla wspólnego życia, pracy i socjalizacji, Wbudowane usługi w niektórych domach: sklepy, galerie, biura, wspólna przestrzeń na pikniki i uroczystości, wspólne przedszkole w zabytkowym budynku Trent Villa.
Dzięki uprzejmości Evgeni Leonov Architekci Architekci: Evgeni Leonov Architects Lokalizacja: Nottingham, Wielka Brytania Dyrektor kreatywny: Evgeni Leonov Konkurs: Isover 2012
[patrz też: utylizacja eternitu, przeszczep chondrocytów, aprepitant ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: aprepitant przeszczep chondrocytów utylizacja eternitu

Polecamy również:
Najczęściej czytane:
Architektura: Zwycięski projekt National Mall Design / Gustafson Guthrie Nichol + Davis Brody Bond

GGN / Methanoia Gustafson Guthrie Nichol i Davis Brody Bond zostali niedawno ogłoszeni zwycięzcami konkursu National Mall na Union Square. Jako najbardziej odwiedzany park w kraju, przyciągający ponad 25 milionów odwiedzających rocznie, Union Square jest miejscem ważnych historycznych wydarzeń od prezydenckich inauguracji po publiczne zgromadzenia i demonstracje. Położone u podstawy Kapitolu, zostały ocenione pod względem […]

Płytki dobre na wszystko

Ostatnim etapem budowy domu lub remontu jest wykończenie wnętrza. Załóżmy, że wszystkie instalacje są podłączone, więc pozostaje nam jedynie wykonać podłogę i zdecydować, jak mają być wykończone ściany: płytkami, farbą, czy tapetą. Wybór to niełatwy, ponieważ każda z tych rzeczy ładnie wygląda. Najefektowniej wyglądają płytki. Są one bardzo trwałe – położone raz będą cieszyły nasze […]

DevURL
Partnerzy serwisu: